torsdag 26 december 2013

Ett år idag

För ett år sedan idag bestämde jag mig. Full av inspiration satsade jag fullt ut att äta LCHF. Jag hade hela hösten känt att jag kunde må bättre än jag gjorde. Ingen energi, en orolig mage och en rinnande näsa var vardag för mig. Läste om flera som lagt om kosten och såg hur bra de mådde. "Kan de så kan jag" vet jag att jag tänkte. 


Det började bra, hela Januari flöt på och jag mådde prima. Hade ett enormt sötsug men hade gett mig den på att klara hela januari. I februari åkte vi till fjällen en vecka och jag föll tillbaka i gamla vanor med mackor och choklad i backen. Märkte med en gång hur magen som varit lugn blev orolig igen. 

Tillbaka i vardagen igen kämpade jag vidare och till slut blev det rutin. I April började även min man äta LCHF och då blev det mycket enklare. 

Sommaren flöt på och jag njöt av ledigheten samtidigt som jag oroade mig inför höstens förändringar på jobbet. 

Och hösten kom... 
En mycket stressig höst, både fysiskt och psykiskt. Hann inte med att äta så mycket till lunch utan använde mig av proteinbarer som substitut. Till slut sa kroppen ifrån. Fick magsjuka och blev sängliggande en vecka. Därefter var det svårt att komma tillbaka i matrutinerna. Blev mer liberal i mitt ätande och då slår sötsuget till direkt. I december lät jag mig äta som förr och jag mår därefter.

När jag nu tittar tillbaka vet jag att jag kan klara det men jag måste vara hård och undvika socker. 
Mitt mål för 2014 är att äta ordentlig mat, även till lunch, och få till bra middagar till hela familjen (det har blivit mycket, väldigt mycket, pasta till barnen). Sen skulle jag bli väldigt glad om jag kunde komma igång med träning också. 

1 kommentar:

  1. Kul att höra ifrån dig!
    Hör är det inga större problem med träningen då jag behöver den för att må bra psykiskt. Maten däremot ska jag försöka ta krafttag med efter nyår. Vore inte fel att gå ner några kilon och må bättre.
    Lycka till med din mat o träning!
    Kramar

    SvaraRadera

Hej! Vad glad jag blir att just Du vill skriva en rad här hos mig. Tack!