onsdag 15 juli 2015

Grebbestad

Idag har vi tillbringat dagen i Grebbestad. Efter en god frukost med båtfrallor i sittbrunnen kom Lasse och Leo på besök. Simon och Leo passade på att bada.

Lunch åt vi på Maries restaurang Telegrafen. Barnen åt pannbiff och lax, J åt ragu och jag åt en fantastisk sallad med lufttorkad skinka och saltade mandlar.

Leo följde med oss upp till Sportshopen där vi hittade både jacka och skor till Simon. När vi vandrat tillbaka till båten kom Lasse och Ebba för att hämta Leo. Vi passade på att gå och äta en glass och J köpte en snygg T-shirt. Sen blev det promenad till ICA innan det var dags för middag och kvällens omgång av UNO. 

tisdag 14 juli 2015

Smögen - Grebbestad


Idag vaknade vi till strålande sol i Smögen (Hasselösund). J köpte nytt startbatteri som var riktigt tungt att bära men jag är så tacksam att han gjorde det. Han pumpade även upp gummibåten så nu ligger den på släp.

Genom Sotenkanalen var det trångt och vissa gick efter devisen störst går först, mycket irriterande! 

Efter Soten valde vi att gå utomskärs upp till Gluppö och sedan inomskärs till Grebbestad. Sättning och nedtagning av segel gick fantastiskt. Simon är så cool i de lägena. Han vågade även hoppa i-land när vi kom fram. Riktigt skoj att se.

måndag 13 juli 2015

Äntligen segling


Igår tvättade vi och packade så att vi kunde komma iväg ut till båten. Sov där i natt och efter en god natts sömn lämnade vi Mossholmen. Det blåste mer än väntat ut till farleden och vi fick en skumpig motorgång. Ute i farleden satte vi segel och det var en skön känsla att ha helt nya segel både på stor och fock. 

Målet var satt till Lysekil men när vi närmande oss såg jag att klockan bara var 13 (vi gav oss av kl 10) så vi ändrade planerna och fortsatte till Smögen. Vi hade en go segling utanför Malmön med hastigheter på 8 knop. När vi kom fram till Fisketången kryssade vi några slag innan vi bestämde oss för att starta motorn. Och inget hände! Jag fick självklart panik men försökte hålla mig lugn. Vi har ju varit med om detta förut. 

Utanför Smögen fick vi ner storen och sedan fortsatte vi till Hasselön. På väg dit fick J igång motorn tack vare startkablar till batteriet.

En promenad in till Smögen och ett parti Uno fick avsluta dagen. Simon sover i salongen pga att hela hans madrass är blöt.

måndag 6 juli 2015

7 min workout




Jag har hittat en träningsform som verkligen funkar för mig och det är 7 min workout. Jag gör det varje morgon, nu på sommaren i samband med en promenad. Det är en bra start på dagen och jag känner mig mycket piggare.