söndag 28 februari 2010

Barnakuten och IKEA


Hej!

Helgen börjar gå mot sitt slut. Den har varit relativt lugn, även om den inte riktigt blev som jag hade tänkt. Igår fick jag och sonen åka till barnakuten eftersom hans gips hade gått sönder under foten. Jag fasade för denna resa och tänkte att vi blir sittande där i 5-6 timmar. Men tji fick jag. Efter en timma var vi på väg hem igen. Det kallar jag riktigt bra service. Nu är det knappt två veckor kvar, sen ska gipset bort! Hela familjen längtar!

Idag blev det en tur till IKEA. En hel del inspiration samt välfyllda magar fick vi med oss hem. Plus lite tavellister samt en och annan lampa.

Nu önskar jag er alla en trevlig vecka.
Kram Therése

lördag 27 februari 2010

Vår i luften


Hej!

Äntligen har vi plusgrader ute och det droppar från taken.

Idag blir det en lugn hemmadag med städ, tvätt och skottning. Tvätthögarna har blivit stora berg så det är nog dax. Sen skulle det vara kul att se reprisen på när Curlingtjejerna tog OS-guld.

I kväll blir det melodifestival och jag håller tummarna  för Peter Jöback.

Ha en fin lördag.
Kram Therése

fredag 26 februari 2010

Nu är det fredagsmys!


Hej!

Tack för alla gulliga kommentarer jag får. Jag blir så glad.

Nu kan jag väl i alla fall få säga att det är vår ute. Snön rasar från taken, det slaskar och är stora vattenpölar överallt. Och det är faktiskt ljust ända till 17.30. Jag njuter!

Väntar hem hela familjen som har varit spridda på jobb och Lek-& busland under dagen. Nu ser jag fram emot att få fredagsmysa med goda mackor, popcorn och Pokemonfilm.

Ha en underbar helg!
Kram Therése

torsdag 25 februari 2010

Promenad i snön


Okej, jag tar tillbaka allt. Våren är inte på väg.
Idag har det kommit ännu mer snö. I morgon är alla skolor och förskolor stängda på grund av all snö som blockerar nödutgångarna.

Femåringen går fortfarande gipsad från lår ner till tå och skall så göra i två veckor till. Men det är fascinerande hur bra han tar sig fram. Kryckorna används bara ute inne springer han runt precis som vanligt. Och ni skulle bara veta hur bra det går att gräva och kravla runt i snön trots gipset.

Ha en fin kväll!
Kram Therése

onsdag 24 februari 2010

OS-guld!!!


God kväll!

Äntligen hemma efter en låååång dag på jobbet. Sitter i soffan och njuter av OS-guld i herrarnas skidstafett.
I morgon blir det sovmorgon hemma hos oss.

Känner ni att våren är på väg?

Kram Therése

måndag 22 februari 2010

Tillbaka på jobbet.


Hej!

Tillbaka på jobbet efter en veckas ledighet. Jag började dock med snöbollskrig. Det kallar jag en meningsfull arbetsuppgift!

Nu tänker jag krypa upp i soffan och titta på lite OS.

Hoppas att ni alla får en fin vecka!
Kram Therése

Hoppas att ni alla får en fin vecka

söndag 21 februari 2010

Hej mitt vinterland!


Hej!

Vilken fin vinterdag vi fick i dag. Solen skiner och snön gnistrar.
Att det kan komma så här mycket snö.


Lekplatsen längtar till sommar, sol och lekande barn.


Vår balkong. Det är inte mycket utsikt där längre. 

Idag är vårt sportlovs sista dag. I morgon är det dags att åka till dagis och jobb igen.

Ha en fin söndagskväll!
Kram Therése

fredag 19 februari 2010

Snöoväder och längtan

Hej!

Ute vräker snön ner. Jag tror att det har kommit minst 30 cm bara idag. När ska denna vinter ta slut. Ändå måste jag säga att jag blir lika fascinerad varje gång jag tittar ut och ser att det snöar. Jag vill ropa ut som ett litet barn: "Titta det snöar!"

Snöhögen vid entrén innan dagens snöoväder.


Men nu längtar jag.
Till värme, sol, sommar och segling.
 

torsdag 18 februari 2010

Köpförbud


Hej!

Idag går tvättmaskinerna för fullt här hemma. Vi håller på att renovera vår tvättstuga och det gör att det under perioder är svårt att få tvättat något och ni kan tänka er hur det blir med tre småbarn och en snickare i huset. Mycket tvätt blir det. Nu när det är sportlov passar jag i alla fall på och jag börjar ana botten i några av tvättkorgarna.

Brukar ni falla för erbjudanden i affären. Det gör jag. ICA har under det senaste året ganska ofta haft erbjudandet köp 5 Via-produkter för 100 kr. Eftersom det är vårt favorittvättmedel så har jag ju självklart passat på. Men nu har min man sagt ifrån. Inte ett tvättmedelspaket kommer över tröskeln till vårt hem förräns allt tvättmedel är använt. Jag förstår inte vad han pratar om...

Stora kramen!
Therése

onsdag 17 februari 2010

Shopping och Rubiks kub


Hej!

Tack för alla fina kommentarer. Jag blir alldeles varm i hjärtat.

Idag har jag lyxat till det med egentid på stan och bara handlat kläder till mig själv. Det var längesen kan jag berätta. Min underbara man gav mig ett presentkort på Åhléns i julklapp och idag var det dags att shoppa loss. Hittade en hel del fint men
det blir en tur till i den här veckan för att byta lite som inte kändes helt "jag".
Hittade Rubiks kub hemma hos min mamma när jag hämtade barnen. Den fick följa med hem och nu har jag gett mig den på att lära mig att lösa den. (Fick med mig en lapp med lösningen men det behöver vi inte prata högt om. *Fniss*)
Kram Therése

tisdag 16 februari 2010

Fettisdagen

Virkad semla hittad på mönsterarkivet.

Hej!

Idag är det fettisdagen. Jag är och har alltid varit svag för semlor. Än så länge har inte barnen förstått förtjusningen i denna läckerbit men då blir det ju mer för mig. Jag har återigen blivit sugen på att virka och dagen till ära hittade jag detta söta mönster. Kanske kunde vara något till nästa år. Det är ju helt klart en nyttigare variant än de jag brukar stoppa i mig.

Vår familj är just nu en olycksdrabbad familj. När vi var i fjällen för en dryg vecka sen fick äldste sonen, 5 år, en spricka i smalbenet och är nu gipsad från lår till tå. Sen har vi varit rejält förkylda. Igår ramlade maken när han jobbade och fick en muskelskada i axeln. Och idag när jag trodde att allt var frid och fröjd och jag hade lyckats packa med mig alla barn ner till biblioteket kräktes äldsta sonen i entrén så det var bara att vända hem igen. Nu får det faktiskt vara nog tycker jag.

Jag är i alla fall glad för att jag äntligen har bestämt mig för att få igång bloggandet igen. Märker nu hur mycket jag har saknat det. Och jag vill försäkra er alla att det är inte ni underbara bloggflickor som har stoppat mig utan det är vad människor runt omkring mig i min närhet tycker och tänker som gör det jobbigt. Nu kommer jag vara mycket försiktig med att berätta om bloggen för "utomstående".

Stor kram!
Therése

Tillbaka igen!

Tankar vid köksbordet...
Hej!
Har under några veckor gått och funderat över vad jag vill göra med mitt bloggliv. Jag gillar det verkligen och det ger mig så otroligt mycket men jag kände att kraven började smyga sig på. Prestationsångest är väl ett ord som passar bra i sammanhanget. Dessutom kände jag att jag hade spritt ut bloggen till min omgivning på ett sätt som fyllde mig med ännu mera krav och krav är något jag inte vill leva med just nu.

Jag vill inte sluta blogga för jag vill ge tillbaka lite av allt det underbara jag får av er alla fina bloggtjejer där ute. Därför fortsätter jag blogga på min gamla försöksblogg. Namnet känns mer som jag och syftet med bloggen är att här ska bara finnas saker som får mig att må bra. Jag kommer verkligen tänka mig för innan jag lämnar ut bloggen till andra runt omkring mig. Jag hoppas att ni som följde mig på min gamla blogg spikskruvochdrommar.blogspot.com vill hälsa på mig här i stället.
Kram
Therése